Sectia Psihiatrie

Psihiatria este o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si reabilitarea persoanelor cu boli mintale.

Psihiatria poate fi definita ca o „disciplina de sinteza” prin care urmarirea si mentinerea sanatatii mintale – scopul sau principal – se obtin luand in considerare diversi factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici.

Domeniul psihiatriei se extinde in multe alte specialitati medicale.

Tulburarile psihice si bolile mintale influenteaza aproape toate aspectele vietii unui pacient, functiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitatii, relatiile interumane, sexualitatea, munca si timpul liber.

Asemenea tulburari sunt cauzate de interactiunea unor factori complexi, biologici, sociali si spirituali, care nu pot fi totdeauna pusi in evidenta cu siguranta.

Sarcina psihiatriei este sa clarifice rolul acestor diversi factori si influenta lor asupra manifestarilor din cursul bolilor mintale.

Sectia functioneaza cu 60 paturi in spitalizare continua si 4 paturi in spitalizare de zi, 4 medici, 17 asistenti medicali, 14 personal auxiliar.

Medic Sef:
Dr. COVRIG CARMEN – medic primar

Medici curanti:
Dr. GOCIU ANDREIA – medic specialist
Dr. HRIBAN CAMELIA ELENA – medic primar
Dr. NITA CARMEN – medic specialist
Dr. BALAITA ANA MARIA – medic specialist
Dr. DABIJA MIHAIL – medic primar Centrul de Sanatate Mintala
Dr. DANDU IOANA FLORENTINA – medic primar pediatrie

Asistent Sef:
As. Holtea Diana

Telefon: 0234.534000
Interioare: Medic sef 1304, Asistenti 1303

Centrul de Sanatate Mintala (Gara) 1310 sau 0234.520562