Sectia Ortopedie si Traumatologie

Ortopedia si traumatologia este stiinta, si în acelasi timp arta care studiaza, diagnosticheaza, previne si trateaza afectiunile aparatului locomotor, aparat care asigura miscarea, de la simple gesturi necesare desfasurarii normale a vietii curente, pana la cele mai spectaculoase manifestari de performanta sportiva sau pana la impresionantele manifestari artistice capabile sa exprime prin miscare, cele mai variate emotii si sentimente.

Traumatologia este ramura care se ocupa de prevenirea si tratarea traumatismelor determinate de agentii mecanici, fizici, chimici si care intereseaza scheletul, articulatiile, musculatura sau vasele si nervii trunchiului si membrelor.

Ortopedia se ocupa de afectiunile congenitale sau castigate (inflamatorii, distrofice, degenerative sau tumorale) ale aceluiasi aparat locomotor.

Sectia functioneaza cu 70 paturi spitalizare continua, 3 paturi spitalizare de zi si are ca personal incadrat: 8 medici, 2 kinetoterapeuti, 20 asistenti medicali, 15 personal auxiliar.
Cazuri externate: cca 2400/an in spitalizare continua si cca 1600/an in spitalizare de zi.

Medic Sef:
Dr. POPA DAN CRISTIAN – medic primar

Medici curanti:
Dr. FILIPESCU NECULAI – medic primar
Dr. NEAGU IOAN – medic primar
Dr. PANFIL RADU ALEXANDRU – medic primar
Dr. SOVA DAN – medic primar
Dr. VARGULESCU CONSTANTIN LEODOR – medic primar
Dr. MOROSANU MIHAI LUCIAN – medic specialist
Dr. SOVA RARES VASILE – medic specialist
Dr. NITA GEORGE – medic specialist

Asistent Sef:
As. Tanase Antonela

Telefon: 0234.534000
Interioare: Medic sef 1618, Medic de garda 1132, Asistent sef 1134, Dispecerat 1133