Sectia Anestezie si Terapie Intensiva

Anestezia si Terapia Intensiva (ATI) este specialitatea medicala care asigura, prin mijloace farmacologice si tehnice specifice, pe de o parte conditiile necesare pentru desfasurarea actului chirurgical, a ingrijirii perioperatorii si a altor proceduri diagnostice/terapeutice, iar pe de alta parte suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea si tratamentul disfunctiilor/leziunilor acute de organ care ameninta viata.

Terapia intensiva cuprinde: diagnosticul, prevenirea si tratamentul pe termen scurt, mediu sau lung al tuturor insuficientelor acute ale functiilor vitale.
Masurile specifice de tratament se adreseaza pacientilor carora le este amenintata imediat viata dar al caror prognostic este potential favorabil.
Anestezia si terapia intensiva este practicata de o echipa medicala complexa (medici, asistente, pesonal ajutator etc), acreditata comform legii sa practice aceasta activitate.

Activitatea de ATI se desfasoara in spital, in sala de operarie, in afara salii de operatie (imagistica,endoscopie etc) precum si in spatiile cu paturi situate intr-un amplasament definit si destinat exclusiv acestei activitati.

Sectia functioneaza cu 40 paturi, din care 5 paturi alocate compartimentului de toxicologie si 15 paturi alocate compartimentului ATI obstetrica ginecologie, 6 medici, 49 asistenti medicali, 21 personal auxiliar.

ATI – Adulti

Medic Sef:
Dr. DAHNOVICI GEORGEL – medic primar

Medici curanti:
Dr. TUTUNARU VALENTIN – medic primar

Dr. TUTUNARU Cristina Daneila – medic primar
Dr. MARDARE OANA GABRIELA – medic specialist
Dr. PURCARIN BIANCA MIHAELA – medic primar

Dr. Clopotel Consuela Luiza – medic specialist
Dr. Mihaila Adina-Isabele – medic specialist

Dr. Rotaru Iurie – medic specialist

ATI – Pediatrie

Medici curanti:
Dr. GALINESCU IRENA LOREDANA – medic primar
Dr. CEUCA DANIELA – medic specialist

ATI – Maternitate

Medic Sef:
Dr. BIBIRE CORNELIA – medic primar

Medici curanti:
Dr. CARP CRISTINA PAULA – medic primar
Dr. BULIGAN GABRIELA – medic specialist
Dr. Apintilesei C-tin – medic specialist

Asistent Sef:
As. Direa Iulian

Telefon: 0234.534000
Interioare: Medic sef 1622, Asistent sef 1156, Dispecerat 1157, Camera de garda 1164