Secția O.R.L., singura din județ unde se rezolvă urgențele pe această specialitate prin serviciul de gardă

Chiar dacă spitalele municipale din județul Bacău (Onești, Buhuși, Moinești sau Comănești) au în structura lor un compartiment sau o secție O.R.L., acestea nu asigură serviciul de gardă. Doar Secția O.R.L. din Spitalul Județean Bacău asigură permanența (inclusiv în zilele libere sau de sărbători legale), pentru cazurile de urgență din județ. Secția O.R.L. este o secție cu 25 de paturi (din care 5 pe chirurgie oro-maxilo-facială) și 3 paturi pentru spitalizare de zi, cu un personal format din 6 medici primari O.R.L., un medic B.M.F. (buco-maxilo-facială, n.r.), 12 asistente medicale, 3 infirmiere și 5 îngrijitoare, ne-a explicat dr. Robert Coneac (foto), medic șef.

– Domnule doctor, pentru început, ca să înțeleagă toată lumea, ce este specialitatea O.R.L. și cu ce se ocupă ea? Cui vă adresați?
– O.R.L. este denumirea prescurtată a tot ce înseamnă Otorinolaringologie care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor urechilor, nasului și gâtului. De când avem în structură un medic de chirurgie B.M.F. (dr.Emanuel Anti) se pot diagnostica și trata și cazuri din această sferă. În Secția O.R.L. Bacău ajung cele mai complexe patologii din întreg județul, care sunt diagnosticate, tratate și supravegheate de o echipă de medici primari bine pregătiți cu mare experiență profesională.

[citeste tot articolul]