Final proiect „Dialoguri pentru sănătate”

Asociația Trust Orfelinat Ungureni a susținut în perioada august – noiembrie 2018, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău prin Legea 350/2005, proiectul intitulat « Dialoguri pentru sănătate”. Partenerul instituțional al acestui proiect este  Spitalul Judeţean de Urgenţă  Bacău.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copiii care s-au confruntat cu o problemă de sănătate, împreună cu părinţii acestora și cadrele medicale.

Rezultatele finale ale proiectului:

am conceput și tipărit publicația privind regimul de viață sanatos ”Sfaturi pentru o viață sănătoasă – adresate părinților și copiilor”. Broșura  a fost realizată împreună cu medicii din Ambulatoriul de Specialitate Copii și este oferită părinților și copiilor în completarea consultației medicale. Rolul publicației este acela de a ajuta părinții să înțeleagă cum pot asigura creșterea armonioasă a copilului lor, cum să-l  protejeze de multe afecțiuni și care sunt pașii de abordat în instalarea unui regim de viață sănătos în viață lor și, implicit, în cea a copiilor;

am dezvoltat programul de informare şi educaţie pentru sănătate în zona pediatrică a Spitalului Județean de Urgenţă Bacău, prin amplasarea unor puncte de informare noi, în cadrul cărora am distribuit peste 12.000 de  pliante pentru părinţi, pe teme de sănătate, psihologie şi peste 38.000 pliante (desene de colorat, jocuri, poveşti şi ghicitori) pentru copiii ce vin pentru consultaţii medicale;

am achiziționat  jocuri și jucării adaptate vârstei copiilor internați, pentru diversificarea activităților de joc în sectiile de pediatrie ale Spitalului Județean de Urgență Bacău. Lunar, de programul de joc beneficiază în medie  500 de copii internaţi în secțiile amintite.

Asociația Trust Orfelinat Ungureni este o organizație nonguvernamentală, apolitică si non-profit, activă în domeniul social din octombrie 1990 și care derulează proiecte, ce vizează activităti de îngrijire, educație, incluziune socială și îmbunătățirea actului medical.

Prin intermediul Centrului de Informare Pediatrică desfăşurăm proiecte adaptate nevoilor şi cerinţelor pacienţilor şi personalului medical încă din 1992.