Avertisment al medicilor: A crescut numărul cazurilor de rujeolă şi de viroze respiratorii

Pe fondul creşterii numărului de afecţiuni respiratorii, dar şi a cazurilor de rujeolă, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău a luat măsura restricţionării accesului în unitatea medicală a celor care vin să-şi viziteze rudele internate şi fac apel la aceştia să nu mai încerce să forţeze paza pentru a ajunge pe secţii, în afara programului de vizită.

„Trebuie înţeles că toate aceste măsuri sunt atât pentru o mai bună recuperare a pacienţilor internaţi, cât şi pentru sănătatea celor care vin în contact cu mediul spitalicesc”, a declarat ieri dr. Ioana Raluca Dinu, director medical la SJU Bacău, în cadrul unei conferinţe de presă. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a recomandat tuturor unităţilor medicale cu paturi din judeţ să limiteze numărul vizitatorilor şi chiar să se facă un triaj epidemiologic pe secţii, dimineaţa, iar cadrele medicale care prezintă anumite simptome să nu mai intre în colectivitate.

Până la acest moment, în judeţul Bacău, nu s-a confirmat niciun caz de gripă, însă numărul virozelor respiratorii a crescut, iar Secţia de Boli Infecţioase Adulţi este ocupată sută la sută. „Fac apel în primul rând la medicii de familie să trateze toate cazurile de viroze respiratorii cu foarte mare seriozitate, eventual şi să le dea pacienţilor concediu medical din primele zile, să nu-i mai poarte pe drumuri către medicii specialişti, pentru că şi ei pot să confirme o viroză respiratorie.

[ citeste tot articolul ]

Sursa: Desteptarea.ro