A fost inaugurat noul Compartiment Primiri Urgențe Pediatrie din Bacău

Copiii bolnavi și părinții lor, din tot județul Bacău, au la dispoziție o Policlinică de Copii (Ambulatoriu de specialitate pediatrie) recent ieșită din reparații capitale, dar și un Compartiment Primiri Urgențe Copii (CPU) nou-nouț, ce a fost inaugurat luni.

Inaugurarea s-a făcut în prezența autorităților locale, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, a senatorului Dragoș Benea, fost președinte al Consiliului Județean, în mandatul căruia s-au alocat fonduri, a primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula, a deputatului Ionel Floroiu, dar și a conducerii Spitalului Județean de Urgență Bacău, prin managerul Adrian Popa, dr. Elena Bilbor, medic șef UPU, asistenta șefă Gina Popovici, alături de personalul specializat pe Pediatrie (CPU și Policlinică).

După o vizită în sălile Compartimentului de Urgențe Copii, gazdele și autoritățile locale au făcut câteva declarații despre investiția inaugurată.

Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, a afirmat că CPU Copii este încă o piesă din ceea ce înseamnă investițiile în Sănătate, ce depășește 1,3 milioane de euro. „Mă bucur că am reușit și am accelerat lucrările, care erau începute de anul trecut. Rămâne ca dvs, cadrele medicale, medicii să empatizați cu pacienții și părinții pacienților, pentru că nimeni nu vine din plăcere”, a declarat Brașoveanu.

Senatorul Dragoș Benea, fost președinte al Consiliului Județean, a amintit că investiția a fost gândită în 2014, iar alocarea sumelor necesare s-a făcut în 2015. Benea a recunoscut că ar fi vrut ca inaugurarea să se facă în mandatul său de președinte al CJ, dar începerea lucrărilor a fost întârziată un an de fosta administrație a municipiului Bacău, ce nu a vrut să elibereze autorizația de construire. De altfel, actele s-au făcut în 30 de zile imediat după instalarea lui Cosmin Necula în funcția de primar, în urma alegerilor din iunie 2016.

„Mă bucur pentru colectivul de aici, deoarece din zona Pediatriei au venit cele mai puține reclamații obiective, pentru că aici există cel mai omogen colectiv și cel mai apropiat de pacienți și de părinții pacienților”, a afirmat senatorul Dragoș Benea. El a anunțat și următorul șantier din Spitalul Județean, este vorba despre pavilionul vechi, unde lucrările de modernizare ar putea începe în 2018.

Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău, a declarat că, într-adevăr, Urgențele-Copii puteau fi inaugurare mai devreme, dar fosta administrație locală a amânat nejustificat eliberarea autorizațiilor, din cauza culorii politice diferite a conducerii Consiliului Județean Bacău. Edilul a mai spus, referindu-se la comasarea Spitalului Municipal cu Spitalul Județean de Urgență Bacău, că se proiectează un complex de sănătate destinat întregului județ, și „în maximum 3 ani, băcăuanii vor fi mândri de echipa pe care au ales-o”. Primarul Necula a insistat că „nu există o competiție între Primăria Bacău și Consiliul Județean”.

Adrian Popa, managerul SJU Bacău, a punctat că „acum un an, aici era o parcare” și a dezvăluit că toate dotările nu fac parte din investiția CJ, ci au fost asigurare din fondurile spitalului. Managerul a mai informat că s-au pornit procedurile juridice pentru modernizarea Spitalului de Pediatrie, pentru a elimina decalajul acestuia față de noul CPU Copii și Ambulatoriul proaspăt renovat.

Dr. Ioana Raluca Dinu, directorul medical al SJU Bacău, s-a declarat bucuroasă că doctorii au acum un loc de muncă la care să vină cu plăcere și în condiții optime.

Ce s-a modernizat, ce s-a construit

Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste peste 5,8 milioane lei. S-au făcut reparații capitale la ambulatoriul de specialitate Pediatrie și s-a construit un nou Compartiment de Primiri Urgențe Pediatrie. S-au consolidat stâlpii centrali de la toate nivelele, s-au extins cei marginali, s-au consolidat fundațiile, a fost reabilitată termic clădirea. CPU Copii a fost dotat cu echipamente și instalații performante.

Sursa: Ziarul de Bacau