Final proiect „ Adolescenți buni, veseli și curioși”

Final proiect „ Adolescenți buni, veseli și curioși”

Asociația Trust Orfelinat Ungureni a susținut în perioada iulie – noiembrie 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău prin Legea 350/2005, proiectul intitulat „ Adolescenți buni, veseli și curioși”. Partenerul instituțional al acestui proiect este  Spitalul Judeţean de Urgenţă  Bacău.

            Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copiii care s-au confruntat cu o problemă de sănătate, împreună cu părinţii acestora și cadrele medicale.

            Rezultatele finale ale proiectului sunt facute public de managerul proiectului, Geanina Macovei: ”Am conceput și tipărit broșura „ Adolescenți buni, veseli și curioși”, adresată adolescenților și părinților acestora si care este oferită de medici la finalul consultației medicale. Publicația a fost realizată împreună cu medici pediatri din Spitalul Județean de Urgență Bacău și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire. Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău; Broșura abordeaza dintr-o perspectiva biologică, psihologică și socială,  teme referitoare la factorii de risc ce influențează starea de sănătate a adolescentului, la comportamentele inadecvate care determină incidența bolilor cu transmitere sexuală, a sarcinilor nedorite, consumul de alcool tutun droguri, alimentația nesănătoasă, sedentarismul, escaladarea violenței” a spus Geanina Macovei.

               Tot in cadrul proiectului a fost continuat  programul de informare şi educaţie pentru sănătate în zona pediatrică a Spitalului Județean de Urgenţă Bacău, distribuirea a  peste 12.500 de  pliante pentru părinţi, pe teme de sănătate, psihologie şi peste 24.000 pliante (desene de colorat, jocuri, poveşti şi ghicitori) pentru copiii ce vin pentru consultaţii medicale; 

De asemenea pentru diversificarea activităților de joc în Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică au fost achiziționate  jocuri și jucării adaptate vârstei copiilor internați și DVD-uri pentru vizionarea de filme si desene animate. Lunar, de programul de joc beneficiază în medie  350 de copii.